V tomto článku si vysvětlíme, zda je možné smazat historii vyhledávání na iPhonech, a pokud ano, provedeme vás různými způsoby, jak ochránit vaše soukromí a udržet vaše data v bezpečí.
Seznámíme vás také s FlashGet aplikací online bezpečnost vašich dětí pomocjim rozvíjet dobré návyky při používání iPhonů.
Můžete smazat historii vyhledávání na iPhonu?
To je otázka, kterou si klade každý. Odpověď zní ano. Historii vyhledávání lze na iPhonech a dalších zařízeních smazat z různých důvodů, například:
- Soukromí: Smazání historie vyhledávání po použití internetu je nejlepší způsob, jak zabránit ostatním v tom, aby viděli, jaké stránky jste navštívili. Je to nejlepší způsob, jak udržet vaše aktivity při prohlížení v soukromí a ochránit se před zvědavými pohledy.
- Citlivý obsah: Někteří lidé po vyhledání osobního obsahu nebo návštěvě webových stránek, které mohou být citlivé, historii vyhledávání okamžitě smažou. Tímto způsobem nikdo neví, co dělají.
- Ochrana identity: Nejde vždy o ochranu informací o stránkách, které daná osoba navštívila. Někteří lidé si mažou historii vyhledávání na svých iPhonech, aby se ochránili před třetími stranami, které by mohly získat přístup k jejich údajům o prohlížení a zneužít je.
- Osobní preference a návyky: Někteří uživatelé internetu mažou historii vyhledávání po každém použití, zatímco jiní z různých důvodů preferují, aby jejich historie prohlížení zůstala prázdná.
- Uvolnění místa: Uživatelé smažou historii vyhledávání na iPhonu, aby uvolnili další úložný prostor a zrychlili svůj webový prohlížeč.
Vyhledáním historie prohlížení dané osoby se dá zjistit mnoho věcí. Smazání historie vyhledávání chrání uživatele před zásahy třetích stran. Čtěte dále a zjistěte, jak smazat historii vyhledávání na iPhonech a dalších zařízeních, a také se dozvíte nové způsoby, jak chránit děti před nebezpečným obsahem.
Použití prohlížeče Safari k vymazání historie vyhledávání
Historie vyhledávání vám umožňuje zjistit, jaké stránky daná osoba navštěvuje a co dělá při svých denních aktivitách. Také zabraňuje neustálému zobrazování aplikací a reklam třetích stran na obrazovce díky navštíveným stránkám.
Pokud chcete smazat historii vyhledávání na iPhonu pomocí Safari , postupujte takto:
Nejprve otevřete aplikaci Safari.
Za druhé, klepnutím na ikonu ve spodní části obrazovky otevřete nabídku záložek. Tu, která vypadá jako kniha.




Za třetí, vyberte ikonu hodin. Ikona hodin představuje vaši historii prohlížení.




Poté v pravém dolním rohu obrazovky klepněte na „Vymazat“.




Odtud vyberte časový rozsah a co chcete smazat. Může to být poslední hodina, dnes, dnes a včera nebo celá historie.
Nakonec klepněte na Vymazat historii.
Výše uvedené kroky smažou historii vyhledávání z vašeho iPhonu pomocí prohlížeče Safari. Trvale nebo dočasně. Pokud byla historie prohlížení zálohována, lze tuto akci vrátit zpět. V opačném případě je to trvalé a nahrávání již nelze obnovit.
Použití prohlížeče Chrome k vymazání historie vyhledávání
Smazání historie vyhledávání v Chromu v telefonu je stejně snadné jako v prohlížeči Safari. Zde si můžete vybrat, zda chcete vymazat historii prohlížení, soubory cookie a data webů.
– Spusťte aplikaci Chrome na svém iPhonu.
– V pravém dolním nebo pravém horním rohu obrazovky najdete tři tečky. Kliknutím na ně otevřete nabídku.
– Klepněte na nastavení .




– Přejděte dolů v nabídce nastavení a klepněte na soukromí a zabezpečení.




– V části Soukromí a zabezpečení klepněte na „Vymazat data prohlížení“.




– Vyberte, která data chcete vymazat: Zde najdete možnosti pro vymazání historie prohlížení, souborů cookie, dat webů, obrázků a souborů z mezipaměti. Vyberte historii prohlížení.
– Vyberte časové období, pro které chcete smazat historii prohlížení. Může to být den, týden nebo měsíc. A pokud chcete vymazat veškerou historii prohlížení, vyberte možnost „Celý čas“




– Tím se z vašeho iPhonu smaže veškerá historie vyhledávání.
Použití nastavení k vymazání historie vyhledávání
iPhone a některá další zařízení umožňují smazat historii vyhledávání pomocí aplikace nastavení . Níže je uveden postup:
1. Klepněte na aplikaci nastavení na domovské obrazovce iPhonu.
2. V nabídce nastavení přejděte dolů, dokud nenajdete možnost safari.




3. Klepnutím na možnost safari otevřete její nastavení .




4. Přejděte dolů v nastavení Safari. Klepněte na vymazat historii a data webových stránek.
5. Vyberte časové období pro historii, kterou chcete smazat.




6. Zobrazí se vyskakovací okno s dotazem, zda si jste jisti, že chcete vymazat historii prohlížení. Potvrďte, že chcete pokračovat.
Používání FlashGet Kids k ochraně dětí před nebezpečným obsahem
FlashGet Kids je aplikace pro rodičovskou kontrolu. Je navržena tak, aby pomáhala rodičům chránit jejich děti a zároveň jim umožňovala užívat si co nejlepšího digitálního zážitku. Tato aplikace chrání děti před přístupem k nebezpečnému obsahu online. Používáním FlashGet Kidsrodiče poskytují svým dětem bezpečné online prostředí a chrání je před škodlivým obsahem. FlashGet Kids má funkce, které pomoc zodpovědně prohlížet internet a zároveň uklidňují rodiče.
Jak chráníte své děti pomocí FlashGet Kids, když víte, že si mohou smazat historii vyhledávání?
Smazaná historie vyhledávání na iPhonu dítěte a dalších zařízeních může znamenat tři věci:
- Dítě navštívilo webové stránky, které by jeho rodiče neschválili.
- Hledali citlivý obsah, o kterém nechtěli, aby se o něm kdokoli dozvěděl.
- Dítě nechce, aby rodič zvědavými očima sledoval jeho online aktivity. To platí zejména pro starší děti, které mají sklony k samostatnosti.
Bohužel se nejedná jen o to, aby si děti uchovávaly své webové aktivity v soukromí. Část této historie, kterou se děti snaží skrýt, může být nebezpečná nebo nezdravá a vystavovat je nebezpečí. Jako rodič je vaší konečnou odpovědností chránit své děti před nebezpečím a jakýmkoli způsobem jim zabránit v přístupu k tomuto nebezpečnému obsahu.
Související funkce FlashGet Kids
Použití FlashGet Kids je nejúčinnější způsob, jak toho dosáhnout. aplikace S aplikací rodičovské kontroly, která je speciálně navržena tak, aby s vámi úzce spolupracovala na ochraně vašich dětí, nikdy neuděláte chybu . Níže jsou uvedeny funkce FlashGet Kids , které pomoc bezpečnost vašeho dítěte:
FlashGet Kids vám umožňuje mít vše pod kontrolou. Funkce blokování aplikací vám umožňuje regulovat konkrétní aplikace na základě potřeb a preferencí vašeho dítěte.
Zrcadlení Obrazovky vám umožňuje pořizovat snímky obrazovky telefonu vašeho dítěte v reálném čase.
Přitom budete mít v každém okamžiku přehled o tom, jaké stránky vaše dítě navštěvuje a co dělá. Se Zrcadlení Obrazovky oznámení nic nestane.
Denní použití:
Tato funkce sleduje a monitoruje používání aplikací a digitální návyky vašeho dítěte . Také vám poskytuje zprávy o jeho aktivitách. Díky této zprávě mohou být děti v bezpečí a zároveň si užívat své digitální zážitky.
Živé Monitorování vás informuje o online aktivitách vašeho dítěte.
Můžete vidět, sledovat a poslouchat, co se děje v zařízení dítěte. Tato pomoc vám zabrání v používání nebezpečného obsahu a aplikací vašimi dětmi.
Z výše uvedeného je zřejmé, že FlashGet Kids má mnoho důležitých funkcí. Pojďme si je společně vyzkoušet.
Často kladené otázky
Je lepší historii smazat, nebo vymazat?
Vymazáním historie se smažou pouze nahrávání navštívených adres. Smazáním se vymažou data, která mohla být uložena během vašich online aktivit. Takže ano, je mnohem lepší ji smazat.
Může si někdo prohlédnout mou historii poté, co ji smažu?
Po smazání historie prohlížení ji nikdo neuvidí. Pokud jste si ale vytvořili zálohu, někdo ji může najít a historii prohlížení obnovit.
Co ztratím, když vymažu historii prohlížení?
Vymazáním historie prohlížení se smažou adresy webových stránek, které jste navštívili.

