Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy lehetséges-e törölni a keresési előzményeket iPhone-okon, és ha igen, bemutatjuk a különböző módszereket, amelyekkel megvédheti adatait és biztonságban tarthatja adatait.
Bemutatjuk FlashGet Kids nevű szülői felügyeleti alkalmazást is, amely fokozza online gyermekei segítségnekik jó szokásokat kialakítani iPhone-használat közben.
Törölhetem a keresési előzményeket az iPhone-omon?
Ez a kérdés mindenki ajkán ott motoszkál. A válasz: igen. A keresési előzmények iPhone-okon és más eszközökön többféle okból is törölhetők, például:
- Adatvédelem: A keresési előzmények törlése az internet használata után a legjobb módja annak, hogy megakadályozd, hogy mások lássák, milyen webhelyeket látogattál. Ez a legjobb módja annak, hogy böngészési tevékenységeid privátak maradjanak, és megvédjenek a kíváncsi szemektől.
- Bizalmas tartalom: Vannak, akik azonnal törlik a keresési előzményeiket, miután személyes tartalmat kerestek, vagy olyan webhelyeket látogattak meg, amelyek bizalmasak lehetnek. Így senki sem tudja, hogy mit csinálnak.
- Személyazonosság-védelem: Nem mindig a meglátogatott webhelyek adatainak védelméről van szó. Vannak, akik törlik a keresési előzményeiket iPhone-jaikon, hogy megvédjék magukat a böngészési adataikhoz hozzáférő és azokat visszaélő harmadik felektől.
- Személyes preferenciák és szokások: Egyes internetfelhasználók minden használat után törlik a keresési előzményeiket, míg mások különböző okokból inkább azt szeretnék, ha a böngészési előzményeik üresek maradnának.
- Tárhely felszabadítása: A felhasználók törlik az iPhone keresési előzményeit, hogy további tárhelyet szabadítsanak fel és felgyorsítsák webböngészőjüket.
Sok mindent megtudhatunk egy személy böngészési előzményeinek kikeresésével. A keresési előzmények törlése megvédi a felhasználót a harmadik féltől származó beavatkozástól. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan törölheti a keresési előzményeket iPhone-okon és más eszközökön, és ismerkedjen meg új módszerekkel a gyermekek nem biztonságos tartalmaktól való védelmére.
A Safari böngésző használata a keresési előzmények törléséhez
A keresési előzmények segítségével megtudhatja, hogy egy személy milyen webhelyeket látogat gyakran, és mit csinál a napi tevékenységei során. Megakadályozza azt is, hogy harmadik féltől származó alkalmazások és hirdetések folyamatosan felbukkanjanak a képernyőn a meglátogatott webhelyek jóvoltából.
Ha törölni szeretné a keresési előzményeket iPhone-on a Safari böngészővel, tegye a következőket:
Először nyissa meg a Safari alkalmazást.
Másodszor, koppintson a képernyő alján található ikonra a könyvjelzőmenü megnyitásához. Az, amelyik úgy néz ki, mint egy könyv.




Harmadszor, válaszd ki az óra ikont. Az óra ikon a böngészési előzményeidet jelképezi.




Ezután a képernyő jobb alsó sarkában koppintson a „Törlés” gombra.




Innen válaszd ki az időtartományt és a törölni kívánt elemeket. Lehet az elmúlt óra, a mai nap, a mai és tegnapi nap, vagy az összes előzmény.
Végül érintse meg az előzmények törlése elemet.
A fenti lépések törlik a keresési előzményeket az iPhone-ról a Safari böngésző használatával. Véglegesen vagy ideiglenesen. Ha a böngészési előzményekről biztonsági másolat készült, ez a művelet visszavonható. Ellenkező esetben a művelet végleges, és a felvétel többé nem állíthatók vissza.
A Chrome böngésző használata a keresési előzmények törléséhez
A keresési előzmények törlése a Chrome-ban a telefonodon ugyanolyan egyszerű, mint a Safari böngészőben. Itt kiválaszthatod a böngészési előzmények, a sütik és a webhelyadatok törlését.
– Indítsa el a Chrome alkalmazást iPhone-ján.
– A képernyő jobb alsó vagy jobb felső sarkában három pontot talál. Kattintson rá a menü megnyitásához.
– Koppintson beállítások gombra.




– Görgessen le a beállítások menüben, és érintse meg az adatvédelem és biztonság elemet.




– Az adatvédelem és biztonság alatt koppintson a „Böngészési adatok törlése” elemre.




– Válassza ki a törölni kívánt adatokat: Lehetőségeket talál a böngészési előzmények, a sütik, a webhelyadatok, a gyorsítótárban tárolt képek és fájlok törlésére. Válassza a böngészési előzmények lehetőséget.
– Válasszon ki egy időszakot, amelyre vonatkozóan törölni szeretné a böngészési előzményeket. Ez lehet egy nap, egy hét vagy egy hónap. Ha pedig az összes böngészési előzményt törölni szeretné, válassza a „Minden idő” lehetőséget




– Ez törli az összes keresési előzményedet az iPhone-odról.
beállítások használata a keresési előzmények törléséhez
Az iPhone és néhány más eszköz lehetővé teszi a keresési előzmények törlését a beállítások alkalmazáson keresztül. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan teheti meg ezt:
1. Érintse meg a beállítások alkalmazást az iPhone kezdőképernyőjén.
2. Görgessen le a beállítások menüben, amíg meg nem találja a safari lehetőséget.




3. Érintse meg a safari lehetőséget a beállítások megnyitásához.




4. Görgessen le a Safari beállítások . Érintse meg az előzmények és a webhelyadatok törlését.
5. Válasszon ki egy időszakot a törölni kívánt előzményekhez.




6. Megjelenik egy felugró ablak, amely megkérdezi, hogy biztosan törölni szeretné-e a böngészési előzményeket. Erősítse meg a folytatást.
FlashGet Kids használata gyermekei biztonságos tartalmaktól való távol tartásához
FlashGet Kids egy szülői felügyeleti alkalmazás. Úgy tervezték, hogy segítsen a szülőknek biztonságban tartani gyermekeiket, miközben a legjobb digitális élményt élvezhetik. Ez az alkalmazás megvédi a gyerekeket a nem biztonságos onlinehasználatával FlashGet Kidsa szülők biztonságos online környezetet biztosítanak gyermekeiknek, és megvédik őket a káros tartalmaktól. FlashGet Kids olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek segítség a gyerekeknek felelősségteljesen felfedezni az internetet, miközben megnyugtatják a szülőket.
Hogyan védheti meg gyermekeit FlashGet Kids használatával, tudván, hogy törölhetik a keresési előzményeiket?
Egy gyermek iPhone-ján és más eszközein törölt keresési előzmények három dolgot jelenthetnek:
- Egy gyerek olyan weboldalakra látogatott, amelyeket a szülei nem engedélyeztek volna.
- Olyan érzékeny tartalmakat kerestek, amelyekről nem akarták, hogy bárki is tudjon.
- A gyermek nem akarja, hogy a szülő kíváncsi szemekkel figyelje az online tevékenységeit. Ez különösen igaz az idősebb gyerekekre, akik hajlamosabbak az önállóságra.
Sajnos nem csak arról van szó, hogy a gyerekek hogyan tartják titokban a webes tevékenységeiket. Ezen előzmények egy része, amit a gyerekek megpróbálnak elrejteni, veszélyes vagy egészségtelen lehet, ami veszélybe sodorhatja őket. Szülőként a te végső felelősséged, hogy távol tartsd a gyerekeidet a veszélytől, és minden lehetséges módon megakadályozd, hogy hozzáférjenek ezekhez a nem biztonságos tartalmakhoz.
Kapcsolódó FlashGet Kids funkciók
használata FlashGet a leghatékonyabb módja ennek.
Soha nem foghatsz mellé egy olyan szülői felügyeleti alkalmazással, amelyet kifejezetten azért hoztak létre, hogy kéz a kézben működjön veled gyermekeid védelme érdekében.
Az alábbiakban FlashGet Kids azon funkcióit , amelyek segítség gyermeked biztonságát:
FlashGet Kids segítségével te irányíthatod a játékot. Az alkalmazásblokkoló funkció lehetővé teszi, hogy gyermeked igényei és preferenciái alapján szabályozd az egyes alkalmazásokat.
Képernyő Tükrözés segítségével valós időben készíthet képernyőképeket gyermeke telefonjának képernyőjéről.
Miközben ezt teszed, nyomon követheted, hogy gyermeked milyen oldalakat látogat meg és mit csinál éppen. Képernyő Tükrözés semmi sem marad értesítés .
Napi használat:
Ez a funkció nyomon követi és figyeli gyermeke alkalmazáshasználatát és digitális szokásait. Jelentéseket is készít a tevékenységeiről. Ezzel a jelentéssel a gyerekek biztonságban lehetnek, miközben élvezik digitális élményeiket.
Élő Ellenőrzés folyamatosan tájékoztatja Önt gyermeke online tevékenységeiről.
Láthatod, nézheted és hallgathatod, mi történik a gyermeked eszközén. Ez a segítség megakadályozza, hogy gyermeked nem biztonságos tartalmakat és alkalmazásokat használjon.
A fentiek alapján egyértelmű, hogy FlashGet Kids számos fontos funkcióval rendelkezik. Tapasztaljuk meg őket együtt.
GYIK
Jobb törölni vagy teljesen kiüríteni az előzményeket?
Az előzmények törlése csak felvétel meglátogatott címek adatait törli. A törlés viszont törli azokat az adatokat is, amelyek az online tevékenységeid során tárolódhattak. Tehát igen, sokkal jobb törölni.
Láthatja bárki az előzményeimet, miután töröltem őket?
A törlés után senki sem láthatja a böngészési előzményeidet. Ha azonban készítettél róluk biztonsági másolatot, akkor valaki megtalálhatja a biztonsági mentési fájlt, és lekérheti a böngészési előzményeket.
Mit veszítek, ha törlöm a böngészési előzményeimet?
A böngészési előzmények törlése törli a meglátogatott webhelyek címeit.

